iho-plus-nainen-silea-iho-2.jpg

C-vitamiini

C-vitamiinilla on useita tärkeitä kauneuteen liittyviä vaikutuksia. Se edesauttaa kollageenin muodostumista ihon normaalia toimintaa varten. Samalla tavoin C-vitamiini tukee kollageeniprosessia osana hampaiden toimintaa. Lisäksi C-vitamiini auttaa soluja suojautumaan hapettumisstressiltä. Hapettumisstressi on toisaalta normaali osa elimistön toimintaa, mutta liiallisena se on haitallinen. 

Biotiini

Biotiini eli B7-vitamiini edesauttaa hiusten ja ihon pystymistä normaaleina. Nämä sinänsä ehkä  yksinkertaisiltakin vaikuttavat ruumiinosat ovat henkeäsalpaavan monimutkaisen järjestelmän tuloksia ja niiden hyvinvointi edellyttää lukemattomien pienten osien tarkasti hienosäädettyä yhteistoimintaa.

iho-plus-marjoja.jpg

Kupari

Kuparin rooli kauneuteen liittyvässä terveydessä on erityisesti yhteydessä ihon ja hiuksien pigmentaatioon samalla, kun se myös suojaa ihon soluja hapettumisstressiltä.

B2-vitamiini

B2-vitamiinieli riboflaviini puolestaan on tärkeää sekä iholle että limakalvojen toiminnalle. Näin ollen ihon oikea kosteus ja elastisuus ovat yhteydessä monen muun tekijän ohella myös riittävään B2-vitamiinin saantiin.

B3-vitamiini

B3-vitamiini eli niasiini edesauttaa limakalvojen toimintaa ja auttaa myös ihon normaalitoimintoja.

Seleeni

Seleeni edesauttaa kynsien ja hiusten normaalia toimintaa. Se myös tukee immuniteettijärjestelmän toimintaa ja näin osallistuu kokonaisvaltaisesti myös ihoterveyden ylläpitoon. Myös seleeni auttaa soluja suojautumaan hapettumisstressiltä.

A-vitamiini

A-vitamiini osallistuu myös ihon normaalin toiminnan ylläpitämiseen ja tukee limakalvojen toimintaa.

Sinkki

Sinkki vaikuttaa erittäin moneen terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueeseen. Suoraan kauneuteen  yhdistettävistä vaikutuksista voidaan nimetä esimerkiksi ihon, kynsien, hiusten ja hampainen normaalin toiminnan tukeminen ja edesauttaminen. Sinkki myös osallistuu aineenvaihduntaan ja lihasten vahvistumiseen olennaisesti liittyvään proteiinisynteesiin. Näin sen ”kauneusvaikutukset” ovat tavallistakin laajemmat.