Kollageeni on proteiinia, joka pitää ihon ehjänä. Iholle tarkoitetuissa tuotteissa kollageeni on hyvin yleinen ainesosa ja myös muita yhdistelmän osia käytetään laajalti. Iho+:n kollageeniosa koostuu patentoidusta kalakollageeniyhdistelmästä, joka on rikas II-tyypin kollageenin, glykosaminoglykaanin, glukosamiini- ja kondroitiinisulfaatin sekä hyaluronihapon lähde.

Iho Nainen D variaatio 2 639914899.jpg

Kollageeni

Ihmisen elimistön ihossa ja tukikudoksissa on paljon erilaista kollageenia. Kollageeni on proteiinia, ja sen osuus ihmisen koko proteiinimassasta on noin kolmannes. Kollageenia on useampaa eri tyyppiä, ja niitä nimetään roomalaisilla numeroilla. Viisi ensimmäistä näistä (I–V) ovat yleisimpiä elimistössä.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappoa syntyy solukalvoilla ja se sitoo itseensä vettä. Hyaluronihappoa esiintyy kaikissa kudoksissa, mutta erityisen paljon esimerkiksi silmän lasiaisessa ja nivelnesteessä. 70-kiloisessa aikuisessa on noin 15 grammaa hyaluronihappoa.

Glukosamiini

Glukosamiini luokitellaan aminosokeriksi, ja sitä esiintyy muun muassa ihmisen rustossa ja hyönteisten sekä äyriäisten kitiinikuorissa. Glukosamiinia valmistetaan joko äyriäisten kuorista tai fermentoimalla viljoja. Glukosamiinin eniten käytetty muoto on glukosamiinisulfaatti.

Iho Nainen D variaatio 3 1028508760.jpg

Glukosaminoglykaani

Glukosaminoglykaani on pitkäketjuinen haarautumaton polysakkaridi eli pitkä hiilihydraatti. Kun glukosaminoglykaani yhdistyy rikkin, siitä muodostuu kondroitiinisulfaattia. Kondroitiinisulfaattia esiintyy erityisesti rustokudoksessa ja muissa tukirakenteissa. 2,6 % amerikkalaisista aikuisista käytti glukosamiinia tai kondroitiinia vuonna 2012 (lähde). Vuonna 2008 julkaistun tutkimuksen mukaan 57–85-vuotiaista amerikkalaisista käyttäjien määrä oli peräti 7,4 % (lähde).